Hlavní obsah

Mladík viděl dívku padat z parníku do Vltavy a začal ji hledat na palubě

Novinky, Petr Nový
Praha
Aktualizováno

Z paluby výletního parníku Tyrš spadla v pátek mladá žena do Vltavy. Ve všeobecném veselí jeden z mladíků sice pád ženy přes palubu viděl, hledat ji ale s ostatními začal nejdříve na palubě. Následná pátrací akce měla šťastný konec, dívka pád přežila a podařilo se jí doplavat ke břehu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Po dívce pátrali hasiči i policisté z poříčního oddílu. Ilustrační foto.

Článek

Pád ženy z lodi ohlásil policistům kapitán parníku. Z výslechu svědků na palubě vyplynulo, že 23letá žena celý večer popíjela s kamarády alkohol a tancovala na prostřední palubě. Při zpáteční plavbě ale přehlédla u mostu Inteligence kraj paluby a spadla do Vltavy.

Pád viděl jeden z jejích kamarádů, přesto ale s dalšími členy bavící se společnosti začal dívku hledat na palubě.
mluvčí policie Iva Knolová

„Její pád viděl jeden z jejích kamarádů, přesto ale s dalšími členy bavící se společnosti začal dívku hledat na palubě a teprve po ukotvení lodi, tedy o půl hodiny později, oznámil pád kapitánovi,“ řekla mluvčí policie Iva Knolová.

Policisté začali spolu s hasiči po dívce ihned pátrat. Policisté a hasiči prohledávali řeku, kontaktovali nemocnice a místo bydliště dívky i jejích přátel.

Záchranná akce a pátrání po pohřešované trvalo až do tří hodin ráno, kdy se žena sama přihlásila přátelům a sdělila jim, že je v pořádku. „Po pádu do Vltavy doplavala ke břehu, poté se vydala do Prahy 3 a zde vyhledala svoji kamarádku, která jí poskytla pomoc,“ doplnila Knolová.

Reklama

Výběr článků

Načítám