Hlavní obsah

Mladík v Březové ubil psy železnou tyčí

– Uherské Hradiště
Právo, alf

Kovovou tyčí umlátil k smrti dva psy sedmadvacetiletý muž v Březové na Uherskobrodsku. Stalo se tak o víkendu po útoku psů na drůbež.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Panu domácímu toho večera došla trpělivost a k tomu vztek ze zardoušení chované drůbeže přispěl k jeho rozhodnutí, že psy usmrtí. Podle jeho slov na to ale sám „neměl žaludek,“ uvedl uherskohradišťský policejní mluvčí Aleš Mergental s tím, že likvidace se dobrovolně zhostil sedmadvacetiletý muž, který byl tou dobou u majitele zvířat na návštěvě.

Oba křížence jezevčíka a afgánského chrta mlátil pevnou tyčí přes čumák a přes hlavu. „Skončil, až oba psi nejevili známky života,“ poznamenal mluvčí.

O usmrcení psů tou dobou neměli ponětí manželka rozčíleného majitele ani jeho dcera. Jakmile se k večeru vrátily domů, byly zděšené. Celý případ proto nahlásily na policii.

Mladého násilníka policisté obvinili z týrání zvířat, za což mu zákon ukládá až tříletý žalář. Majiteli psů podle policistů nehrozí žádný trest.

„Mladému útočníkovi podle svědků pouze řekl, aby je zabil. Jakým způsobem k tomu došlo, bylo na sedmadvacetiletém muži,“ doplnil mluvčí. V okrese Uherské Hradiště se během letošního roku jedná o první případ týrání zvířat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám