Hlavní obsah

Mladík spadl na skály pod zámkem v Plumlově

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

Ve Fakultní nemocnici v Olomouci skončil v noci na čtvrtek 24letý muž poté, co spadl z výšky přes deset metrů na skály pod zámkem v Plumlově na Prostějovsku. Zůstal tu zaklíněn a museli jej vyprostit hasiči.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Článek

Jeho kamarád, který se zřejmě pokusil lézt na skálu za ním, vyvázl bez zranění. „Mladíci předtím zřejmě něco slavili, popíjeli alkohol,“ řekla Právu prostějovská policejní mluvčí Eva Čeplová s tím, že bližší okolnosti případu jsou dosud předmětem šetření.

„O pomoc při záchraně osoby uvězněné v Plumlově na skále pod zámkem bylo krajské středisko hasičů požádáno ve 22.47 hodin. K pomoci byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z požární stanice v Prostějově, která zraněného sundala ze skály pomocí lezecké techniky ve 23.31 hodin a předala jej k ošetření Zdravotnické záchranné službě,“ sdělil Právu krajský mluvčí hasičů Jaroslav Hrubý.

„Z místa byl zraněný převezen na urgentní příjem do Fakultní nemocnice v Olomouci s podezřením na přerušení míchy, a to vzhledem k necitlivosti dolních končetin,“ informoval Právo ředitel Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Ivo Mareš.

„Vážnější zranění se naštěstí nepotvrdilo. Mladík utrpěl tržné rány, pohmožděniny a otřes mozku. Předpokládáme, že by zítra mohl být propuštěn domů,“ řekl Právu mluvčí fakultní nemocnice Egon Havrlant.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám