Hlavní obsah

Mladík se sluchátky na uších přecházel v Prostějově přes koleje a srazil ho vlak

Prostějov

Osobní vlak ve středu ráno u hlavního nádraží v Prostějově srazil a zranil 24letého muže. Železniční provoz přes tamní hlavní nádraží byl ráno kvůli nehodě necelou hodinu přerušen a vlaky nejezdily ani na regionální železniční trati do Dzbelu. Provoz vlaků je už obnoven, řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Podle policie si muž vlaku nevšiml, při přecházení přes koleje měl na uších sluchátka.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala kolem 05:30 v úseku mezi prostějovským hlavním a místním nádražím. „Došlo tam ke střetu osobního vlaku s osobou v prostoru veřejnosti nepřístupném. Podle informací, které mám k dispozici, muž mimořádnou událost přežil a má zraněnou nohu,” řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Podle prostějovského policejního mluvčího Františka Kořínka si muž při přecházení kolejí vlaku zřejmě nevšiml a vstoupil mu do cesty.

„Strojvůdci se střetu již zabránit nepodařilo. Muž při střetu utrpěl vážné zranění a v ohrožení života byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Podle dosavadního šetření muž vlak neslyšel, protože měl na uších nasazená sluchátka,” řekl policejní mluvčí. Podle mluvčího olomoucké fakultní nemocnice Adama Fritschera se muž nyní podrobuje operaci.

Mezi stanicemi Dzbel a Prostějov-hlavní nádraží byla časně ráno kvůli nehodě zavedena náhradní autobusová doprava. Vlaky na trase Olomouc-hlavní nádraží - Nezamyslice pak jezdily odklonem přes Přerov.

„Na hlavní trati byl provoz obnoven v 6:20 a na trati do Dzbelu v 07:10,” uvedl Šťáhlavský, podle kterého vlaky poté začaly postupně jezdit podle jízdního řádu.

Reklama

Výběr článků

Načítám