Hlavní obsah

Mladík s kradeným vozem zranil policistu a naboural šest aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Z trestného činu útoku na veřejného činitele bude zřejmě obviněn jednadvacetiletý mladík z Prahy. Na Nový rok se v odcizeném vozidle Mazda 323 odmítl podrobit kontrole policejní hlídky a jednoho policistu následně při pokusu o ujetí zranil.

Foto: Aleš Rudl

Fotografická soutěž je určena všem amatérským fotografům.

Článek

Dvoučlenná policejní hlídka odhalila kradené vozidlo v půl osmé večer v ulici Na Pankráci. Posádku vozu v tu chvíli tvořili dva muži. Policie je chtěla zkontrolovat, ale řidič vůz nastartoval a pokusil se odjet. Levého předního rámu dveří se ale stačil zachytit jeden z policistů.

S nohou zapřenou o rám vozu se při jízdě držel. Takto vůz pokračoval v jízdě ulicí Na Pankráci směrem k Budějovickému náměstí, přičemž spolujezdec řidiče se snažil policistu srazit na zem. To se mu také po několika stech metrech podařilo.

Policista nakonec skončil v nemocnici s četnými pohmožděninami a odřeninami. Pachatel po několika stech dalších metrech havaroval. Najel na odstavný pruh a tam postupně narazil do šesti zaparkovaných vozidel. Způsobil tak škodu kolem 550 000 korun. Navíc vylomil přední kolo u vozidla, které řídil a zůstal stát na místě. Řidiče vozu tak policisté zadrželi, jeho spolujezdec ale utekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám