Hlavní obsah

Mladík podezřelý z vraždy příbuzné policii unikal tři dny

• Aktualizováno
Právo, Ludmila Žlábková

Více než tři dny byl na útěku 22letý mladík z Černého Dolu u Vrchlabí na Trutnovsku, podezřelý z vraždy své 66leté blízké příbuzné, s níž žil ve společném bytě. V sobotu jej vypátrali a zadrželi trutnovští kriminalisté v Praze nedaleko stanice metra Černý Most. Uvedla to v neděli dopoledne mluvčí krajské policie v Hradci Králové Ivana Ježková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie za pomoci hasičů našla tělo mrtvé ženy ve středu poté, co se na ně obrátili příbuzní postižené, že se jim neozývá. Muž je podezřelý, že ještě před odchodem z bytu odcizil z peněženky ženy peníze a platební kartu, ze které vybral hotovost. Za ně si koupil nové oblečení a mobilní telefon, který následně začal používat místo svého původního.

„Soudní pitva však prokázala, že žena zemřela již v pondělí, a to na následky několika úderů tupým předmětem do hlavy. Ihned začalo intenzivní pátrání. Jednou z možných verzí byla i ta, že za její smrtí stojí tento její příbuzný,“ uvedla mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

Tato verze se nakonec potvrdila jako správná a trutnovští kriminalisté i díky svědectví veřejnosti a informací ze sociálních sítí si pro mladíka zajela do Prahy. „Podle kriminalistů byl muž možná i rád, že jeho útěk skončil. Od středy se pohyboval na útěku. Žil v Praze, skrýval se a čekal, jak tento jeho útěk dopadne. Byl odevzdaný,“ uvedla Ježková a dodala, že se navíc po zadržení k činu spontánně přiznal.

V neděli připraví vyšetřovatel k rukám státního zástupce návrh na vzetí obviněného do vazby. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody v délce deset až 18 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám