Hlavní obsah

Mladíci ze Zlínska si objednali marihuanu za 100 tisíc a přepadli prodejce

– Zlín
Právo, jr

Krádež marihuany za sto tisíc korun naplánovali tři mládenci na Zlínsku, v mnoha detailech jim ale plán nevyšel. Jeden z prodejců proto nakonec skončil s těžkým zraněním, policie navíc musela rozklíčovat vylhaný příběh o celé události. O případu, ke kterému došlo koncem června, informovali policisté v pondělí s tím, že podali návrh na obžalobu.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Tři kamarádi vyrazili na smluvené místo v obci poblíž Zlína, kde měli podle domluvy koupit větší množství marihuany. Mladý muž, který obchod domlouval, však neměl v úmyslu za marihuanu zaplatit smluvených sto tisíc korun. Chtěl drogu ukrást, a to se také stalo,“ popsala mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Monika Kozumplíková.

Když vzal mládenec z auta prodejců tři sáčky se sušinou a utekl do vozidla, kterým s kamarády na místo schůzky přijeli, nastal problém. „Zavelel devatenáctiletému řidiči, aby odjel. Prodejci se však rozběhli, jeden se snažil řidiče vytáhnout z auta a druhý nasedl na kapotu, aby mu zabránil v odjezdu. Řidič nedbal nechtěného pasažéra na kapotě, prudce se rozjel a auto se zloději i s drogou zmizelo,“ uvedla mluvčí.

Legenda o notebooku

Z party prodejců utrpěl při této scéně třiadvacetiletý mladík vážné zranění. „To hoši policii oznámili, ovšem doprovodili příběh smyšlenou legendou o krádeži nikoli marihuany, ale notebooku, protože se nechtěli dostat do problémů. Že se věcí zabývá policie, informovali zloděje drogy přes SMS zprávu v mobilu,“ řekla Monika Kozumplíková.

Zvrat v případu nastal v okamžiku, když policisté ve Zlíně zadrželi vozidlo s tříčlennou posádkou zlodějů, kteří u sebe ještě měli téměř kilogram marihuany. „Vyšetřování vyústilo v návrh na podání obžaloby pro zvláště závažný zločin těžké ublížení na zdraví, spáchaný navíc úmyslně, kvůli drogám, na dosud netrestaného devatenáctiletého studenta střední školy z Otrokovic. Trestní zákoník stanoví v tomto případě možný trest odnětí svobody na tři až deset let,“ uzavřela policejní mluvčí.

Dodala, že policejní specialisté navíc prověřují trestnou činnost spojenou s výrobou a distribucí drog u všech pěti protagonistů drogového příběhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám