Hlavní obsah

Mladíci přepadli seniorku, k jejich dopadení pomohly tabule v metru

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté zadrželi v minulých dnech dvojici mladých mužů, kteří v září v jednom případě přepadli seniorku, v druhém odcizili elektrokolo přímo před obchodním centrem. K jejich dopadení policistům výrazně pomohly světelné panely v metru, kde pachatele poznal pozorný cestující.

Mladíci přepadli seniorku, jeden se omluvilVideo: Policie ČR

 
Článek

Mladíci se během měsíce září dopustili dvou trestných činů. Počátkem září si vyhlédli elektrické jízdní kolo u obchodního centra Flora v Praze 3, kde ho během několika minut odcizili. Přitom jim nevadilo, že opodál stojí několik lidí.

V druhém případě si troufli na 65letou ženu, kterou si vyhlédli na zastávce a sledovali ji až do jejího bydliště. Tam ji přitiskli na zeď a strhli jí zlatý řetízek. Věci poté prodali v zastavárně, aby získali peníze na pervitin.

„Kriminalisté na základě zveřejnění obou případů na elektrických panelech ve stanicích metra obdrželi velmi přesný poznatek ke konkrétním osobám,“ informovala Novinky policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Místo, kde mladíci přepadli seniorku

Policisté sedmnáctiletého mladíka zadrželi v místě bydliště, pro dvacetiletého si přišli do jeho zaměstnání na stavbu. Jeden ze zadržených nad svým činem vyjádřil lítost a omluvil se.

„Policisté v evidencích zjistili, že dvacetiletý muž byl do té doby bezúhonný, kdežto mladistvý byl již odsouzený za trestné činy krádeže a poškození cizí věci, za což obdržel od soudu trest 60 hodin obecně prospěšných prací. Po sdělení obvinění byli oba mladí lupiči propuštění na svobodu, mladistvého si převzali rodiče,“ konstatovala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám