Hlavní obsah

Mladí lupiči nechali svázanou stařenku v domě svému osudu

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roudnice nad Labem

Hrůzostrašný zážitek prožila 81letá žena z malé obce u Roudnice nad Labem. V jejím rodinném domě jí napadli, svázali a okradli dva mladíci. O případu, který stal v polovině února, informovala ve středu litoměřická policie.

Článek

Pachatelé ve věku 22 a 25 let se ve večerních hodinách vloupali do domu vypáčením sklepního okénka a rozbitím dalších dveří. Vnikli až do haly, kde se setkali s majitelkou stavení.

„Stařenku přivázali k židli a požadovali po ní peníze. Když jim je odmítla dát, začali prohledávat celý dům. Vyházeli obsah skříní a zpřevraceli nábytek. Když našli finanční hotovost a šperky, odvedli poškozenou do sklepa, kde ji zamkli a utekli se svou kořistí,“ popsala nelidský čin mladíků litoměřická policejní mluvčí Pavla Kofrová s tím, že seniorka si voláním ze sklepního okénka přivolala pomoc.

Litoměřickým kriminalistům se v uplynulých dnech podařilo oba pachatele vypátrat a zadržet s částí odcizených věcí, které byly vráceny majitelce. Mladíci byli posléze obviněni z trestných činů loupeže a porušování domovní svobody, za což jim hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám