Hlavní obsah

Ministerstvo zrušilo miliónovou pokutu za provoz na ostravské jednokolejce

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ministerstvo dopravy zrušilo pokutu milión korun, kterou udělila Drážní inspekce Dopravnímu podniku Ostrava kvůli zatajování mimořádných událostí na lince číslo 5. Ministerstvo dopravy vyhovělo dopravnímu podniku, který se k němu proti pokutě odvolal, a vrátilo případ Drážní inspekci k novému posouzení.

Foto: Josef Gabzdyl, Právo

Článek

„Rozhodnutí bylo věcně a procesně nesprávné,“ řekl mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka. Důvody nechtěl blíže komentovat, nicméně konstatoval, že dopravní podnik už ve správním řízení žádnou pokutu dostat nemůže. „Rozhodnutí nabude právní moci v okamžiku, kdy ho dopravní podnik obdrží,“ dodal s tím, že Drážní inspekce je povinna se verdiktem řídit.

Dopravní podnik rozhodnutí uvítal.

Pokutu dostal za to, že nenahlásil dva incidenty na jednokolejné trati. Tramvaje vyjely proti sobě, řidiči si ale toho včas všimli a jeden vycouval. Totéž se ale nestalo letos v dubnu, kdy tramvaje taktéž vyjely proti sobě, ale řidič už nestačil reagovat. Při srážce zemřeli tři lidé.

Právě tehdy vyšlo najevo, že podobné omyly se už dříve staly, ale dopravní podnik jej nikomu nenahlásil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám