Hlavní obsah

Maturantka si našla finančního otroka, plnil její erotická přání a pak se zhroutil

Právo, Miloslav Hradil
Jeseník

Jednadvacetiletá čerstvá maturantka z Jeseníku si přes inzerát na internetu našla dvaadvacetiletého „otroka“ z Přerova. Ten souhlasil, že bude plnit její nejrůznější přání, a to i sexuálního rázu. Nakonec se stal obětí vydírání, mladá žena chtěla poddajného, snadno ovladatelného mladíka využít k obohacení.

Foto: Archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Muž v březnu zareagoval na inzerát, kde se žena vydávala za dívku jménem Kateřina H. z Olomouce. Prostřednictvím inzerátu hledala „finančního otroka“, který by plnil její příkazy, a to i sexuálního charakteru,“ popsala Právu v pátek počátek případu policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Muž podle ní souhlasil s podmínkami inzerátu. „Následně mezi oběma proběhla komunikace prostřednictvím komunikátoru Skype, kde Kateřina H. oslovovala muže vulgárními výrazy a zadávala mu různé příkazy, které plnil,“ uvedla mluvčí.

„Mladík souhlasil s tím, že bude ženě dávat drobné finanční odměny tak do výše pěti set korun. K předání žádné částky nakonec nedošlo, protože žena se snažila využít snadné ovladatelnosti muže k tomu, aby získala větší finanční prospěch. Nejprve požadovala zaslat na svůj bankovní účet šest tisíc korun, pak deset tisíc a nakonec dvanáct tisíc korun,“ řekl novinářům kriminalista Pavel Schweiner.

Muž utrpěl psychickou újmu podobnou znásilnění

Mladá žena se podle něj snažila muži i radit, jak k penězům přijít. Například tak, že si zřídí kontokorent v bance. K tomu, aby získala peníze, muže vydírala. „Hrozila mu, že zveřejní na stránkách www.youtube.com či pošle svým přátelům na Facebooku nahrávku videa pořízenou prostřednictvím web kamery. Muž se před ní na příkaz ženy svlékl do naha a masturboval,“ konstatoval kriminalista.

Muž, který při komunikaci s ženou vystupoval na rozdíl od ní pod svým pravým jménem, nátlaku neustoupil a nakonec se na pokraji psychického zhroucení obrátil na odbornou poradnu projektu E-Bezpečí, kde vylíčil, co se mu stalo. Její pracovníci se ve spolupráci s partnerským týmem Seznam.cz spojili s policií a společně s ní se nakonec podařilo zjistit skutečnou identitu ženy. „Když jsme za ní přišli, byla čerstvě po maturitě,“ poznamenal kriminalista Jiří Špička.

Množství virtuálních stop

„Obviněná za sebou zanechala velké množství virtuálních stop, které nám pomohly sestavit její skutečný profil. Působila na celé řadě sociálních sítí, využívala velké množství internetových služeb. Lze předpokládat, že nevěděla, jak snadné je zjistit i v ‚anonymních prostředích internetu‘ její skutečnou identitu,“ uvedl Kamil Kopecký, vedoucí projektu E-Bezpečí.

Martin Kožíšek, manažer internetové bezpečnosti Seznam.cz pak dodal: „Žena měla profil na sociální síti Lidé.cz a často chatovala v místnostech zaměřených na komunitu BSDM. Profil pachatelky jsme zablokovali.“

Muž, který je submisivní, snadno poddajný typ, se podle něj z toho všeho, co zažil, sesypal. „Psychická újma, kterou utrpěl, se dá přirovnat k psychické újmě znásilněné ženy,“ uvedl Špička.

Zhroutila se podle něj i mladá žena, když zjistila, že překročila hranici a dopustila se trestného činu vydírání. Z něj už také byla ve čtvrtek obviněna. Hrozí jí až čtyři roky vězení. „Tvrdí, že svého činu lituje,“ dodal kriminalista.

Reklama

Výběr článků

Načítám