Hlavní obsah

Manžel Vondráčkové podal trestní oznámení na jejího bratra

Novinky, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Čerstvý manžel Heleny Vondráčkové, podnikatel Martin Michal, podal kvůli pomlouvačným výrokům trestní oznámení na bratra zpěvačky Jiřího Vondráčka. Případ vyšetřuje obvodní policejní ředitelství v Praze 10. Zpěvačka v této souvislosti v úterý před svým odletem do Austrálie vypovídala na policii.

Foto: archiv Policie ČR - ilustrační foto

Plzenští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaadvacetiletého muže z Plzně severu, který vydíral stejně starého muže z Plzně.

Článek

"Podstatou trestního oznámení jsou výroky bratra zpěvačky v časopisech Ring a Spy, kde o panu Michalovi nepravdivě tvrdil, že je podvodník, sňatkový šampión, že paní Vondráčkovou odírá až na kost a že za pana Michala zaplatila statisícové dluhy. Kromě urážlivých výroků pomlouvačně uvedl, že pan Michal dluží na výživném svým dětem z předchozích manželství a podobně," řekl ve středu Michalův obhájce Vratislav Cimr.

Podle advokáta pomluva zasahuje nepřípustným způsobem nezletilé Michalovy děti a narušuje nově uzavřené manželství.

S otcem a bratrem na nože

Helena Vondráčková ve svědecké výpovědi odmítla tvrzení svého bratra. "Jako svědkyně uvedla, že za manžela nic ani před uzavřením sňatku neplatila a že ji nevzal na hůl ani při rekonstrukci domu v Řitce. Vše je doložitelné rozpočtem a fakturami," konstatoval Cimr.

Obhájce zpěvačky Peter Andris přiznal, že jeho mandantka má napjaté vztahy s otcem i bratrem. "Jejich vztahy jsou, bohužel, na nože," řekl. "K výrokům otce Jiřího Vondráčka se nevyjadřovala. Nejsou a nikdy nebudou předmětem trestního oznámení," upřesnil ve středu Andris.

Vondráčková před odletem napsala závěť

Manžel Vondráčkové má dva syny a jednu dceru. Syn z prvního manželství je už dospělý a podniká na Slovensku. "Nezletilý syn ze druhého manželství a nemanželská dcera jsou dobře zabezpečení. Běžně jezdí na víkendy do Řitky, kde manželé bydlí," podotkl Cimr.

Advokáti potvrdili, že Vondráčková před odletem do Austrálie napsala závěť. "Napsala ji tento týden v pondělí na přání otce. Po návratu, opět na přání otce, napíše generální závěť, která se bude vztahovat na její veškerý majetek. Tedy i na podíl na domě rodičů ve Slatiňanech, pozemky v Líšnici, dům v Řitce," uzavřel rodinné drama Heleny Vondráčkové advokát.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám