Hlavní obsah

Mám obavu o své zdraví, odmítl dechovou zkoušku řidič na Zlínsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Originálním způsobem se vypořádal 20letý muž s žádostí policie o provedení dechové zkoušky. Řekl, že nemůže dýchnout do přístroje, protože se bojí o své zdraví a nemůže sundat roušku. Hrozí mu 50tisícová pokuta.

Nemohu dýchat do přístroje, řekl muž policistůmVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisty na Zlínsku upoutal o víkendu řidič Škody Felicie, který kličkoval po silnici od pravé krajnice do středu. Rozhodli se ho zastavit, aby zjistili, zda neřídí pod vlivem alkoholu.

Policie rozehnala party na Špičáku, na agresivní opilce si musela přivolat posily

Krimi

Následně ho policista vyzval k dechové zkoušce. „Odmítám dechovou zkoušku z obavy o své zdraví, roušku si sundávat nebudu. Já jsem nepil,“ odpověděl řidič.

Hlídka muže upozornila, že je na výzvu povinen se zkoušce podrobit. Policisté argumentovali tím, že oni mají roušky a v dosahu nejsou žádní další lidé. Mladík ale trval na svém a odmítl také test na drogy v nemocnici.

„Policistům nezbylo než řidiči další jízdu zakázat, zadrželi mu řidičský průkaz a přestupek předali k vyřízení pracovníkům přestupkového odboru příslušného úřadu. Za přestupek může ve správním řízení dostat pokutu až 50 tisíc korun a zákaz řízení až na dva roky,“ doplnila mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Zasloužíš si kulku do hlavy, vyhrožoval muž nakaženému z Olomoucka

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám