Hlavní obsah

Lupiči přepadli klenotnictví, prodavače zbili a ukradli zboží za milióny

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Se zájmem koupit luxusní hodinky přišli dva rusky hovořící muži do prodejny na Staroměstském náměstí v Praze. Když prodavač vytahoval zboží, přiložil mu jeden z mužů nůž na krk. Lupiči prodavače zbili a odcizili několik hodinek v celkové ceně dvou miliónů korun. Za trestný čin loupeže jim hrozí až 12 let vězení.

Loupež v klenotnictví na Staroměstkém náměstíVideo: Policie ČR

 
Článek

Celý incident se odehrál v pondělí před polednem. Do prodejny vstoupili dva seriózně vypadající muži a předstírali zájem o luxusní hodinky. Po chvíli se jeden z nich zvedl z křesla a se zájmem si prohlížel interiér obchodu. Zamířil také za pult, aby nahlédl do zadní místnosti. Podle policie tak chtěl zjistit, jestli je v prodejně prodavač sám.

„Při dalším vyndávání vystavených hodinek z ničeho nic jeden z pachatelů vytáhl nůž, který poškozenému přiložil zezadu na krk a odtáhl ho do zadní místnosti. V ten okamžik se k němu přidal i druhý muž a oba společně zaměstnance opakovaně kopali, bili a následně páskou připoutali k židli,“ informovala mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Prodavače pachatele přivázali k židli

Ze stolu a vitrín vzali několik luxusních hodinek v hodnotě dvou miliónů korun. Policie po lupičích pátrá a žádá veřejnost o pomoc. Kriminalisté se domnívají, že by lupiči mohli být ubytování v některém pražském hotelu či penziónu. Svědci mohou volat na linku 158.

První muž je přibližně 175 cm vysoké statnější postavy, má hnědé krátké vlasy. Na sobě měl tmavý oblek, kravatu a tmavou bundu. Druhý muž je přibližně 170 cm vysoké štíhlé postavy, má tmavě hnědé vlasy. Na sobě měl černou koženou bundu, modré kalhoty a modrou mikinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám