Hlavní obsah

Lupič v Praze svázal ženu za přepážkou páskami a utekl s penězi. Natočila ho kamera

Praha

Den před Štědrým dnem přepadl dosud neznámý lupič sázkovou kancelář na pražském Žižkově. Ženu za přepážkou spoutal páskami a odnesl si několik tisíc korun. Po muži pátrá policie, která v úterý zveřejnila záběry z incidentu. Kamera muže zachytila, ale bez obličeje.

Přepadení sázkové kancelářeVideo: Policie ČR

 
Článek

Lupič vnikl do sázkové kanceláře v Biskupcově ulici 23. prosince před zavírací dobou a pistolí začal mávat před prodavačkou. Přikázal jí otevřít dveře v zástěně oddělující vnitřní prostory a dostal se za přepážku.

„Tam požadoval vydání peněz z pokladny a trezoru. Peníze v řádu tisíců, které dostal, dal do malé bílé igelitové tašky a z místa utekl. Ještě před tím ale přepadenou ženu spoutal rychloupínacími elektrikářskými páskami,“ uvedl v úterý mluvčí policie Jan Daněk.

Policie v úterý zveřejnila kamerové záznamy ze sázkové kanceláře, kde ale není vidět lupiči do obličeje. Kriminalisté přesto doufají, že ho někdo pozná a informace předá na lince 158.

Muž byl silnější, cirka 180 cm vysoké postavy a mluvil česky bez přízvuku. Oblečený byl do černé mikiny se zipem a kapsami, světlých džínů a tmavých tenisek se světlou podrážkou. Kriminalisté nevylučují, že prodejnu znal a možná bydlí v okolí. Za loupež mu hrozí až 10 let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám