Hlavní obsah

Lupič v herně v Olomouci přepadl obsluhu a pak i jednoho z hostů

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lazce/Olomouc

Olomoučtí kriminalisté požádali ve čtvrtek veřejnost o pomoc při pátrání po lupiči, který v úterý krátce před třiadvacátou hodinou přepadl obsluhu herny a pak i jednoho z hostů v olomoucké městské části Lazce.

Lupič v herně v Olomouci přepadl obsluhu a pak i jednoho z hostůVideo: Policie ČR

 
Článek

„Do herny vstoupil neznámý muž a posadil se k jednomu z hracích automatů. Na hlavě měl pokrývku připomínající helmu. Obsluha baru za ním přišla, aby ho upozornila na to, že ji má z hlavy sundat. Muž na to reagoval tím, že zpod bundy vytáhl krátkou střelnou zbraň, namířil ji na ženu a se slovy ,Dej sem prachy' požadoval vydání peněz,“ popsala Právu ve čtvrtek první přepadení policejní mluvčí Irena Urbánková.

Žena se podle ní otočila k muži zády a šla ke kanceláři. Ten šel za ní. „Žena před ním stačila zavřít dveře, zamknout a schovat. Muž přišel ke dveřím, zacloumal klikou a poté se vrátil zpátky k hracím automatům, kde u jednoho z nich seděl muž. Na něj také namířil zbraň a se slovy ,Dej sem peněženku a mobil' požadoval vydání těchto věcí. Když mu muž řekl, že nic nemá, neznámý muž z herny odešel,“ uvedla mluvčí.

Ke škodě na majetku ani ke zranění osob nedošlo. Kriminalisté případ prověřují pro podezření ze spáchání zločinu loupeže, za který pachateli v případě jeho zjištění hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

Plnovous zřejmě nalepený

Lupičem měl být muž ve věku kolem 30 let, vysoký zhruba 175 cm. V obličeji byl maskovaný pravděpodobně nalepeným černým plnovousem, na hlavě měl mít paruku a na ní helmu nebo kšiltovku světle zelené nebo šedé barvy. Na sobě měl tmavou bundu se dvěma červenými svislými pruhy na přední straně.

Mluvil česky, bez přízvuku. Policie získala záznam z kamer v herně. Pokud by někdo muže poznal, nebo by disponoval informacemi, které by vedly ke zjištění jeho totožnosti a k objasnění případu, ať neprodleně kontaktuje olomoucké kriminalisty buď osobně, nebo telefonicky, případně kdykoli prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158,“ dodala Urbánková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám