Hlavní obsah

Lupič v dámských šatech zlomil ženě kladivem žebra, útok v Praze zachytila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Muže převlečeného do dámského oděvu zachytila bezpečnostní kamera, když podle policie sebral kabelku ženě, která seděla na tramvajové zastávce Vltavská v Praze. Poškozená se bránila, načež ji násilník udeřil kladivem. Žena utrpěla zlomeniny žeber a měla zraněnou ruku. Podezřelého zachytily bezpečnostní kamery, policie po něm pátrá.

Útok muže převlečeného za ženuVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal již 13. června, podezřelého se ale dosud nepodařilo najít, policie se proto nyní obrátila na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání.

Kolem 3:30 v noci seděla žena na tramvajové refýži na stanici tramvají Vltavská, když tudy procházel muž převlečený za ženu.

„Byl oblečený do dámských blyštivých béžových šatů v délce ke kolenům a na nohách měl obuté lodičky s jehlovými podpatky. Poškozené sebral kabelku, kterou měla položenou vedle sebe, a začal z místa odcházet,” informoval v neděli o případu mluvčí policie Jan Daněk.

Žena za ním běžela a chtěla kabelku zpátky. Násilník ale vytáhl ze své kabelky kladivo a ženu s ním začal bít, až jí způsobil zlomeniny žeber a poranění ruky.

Foto: Policie ČR

Útok muže převlečeného za ženu

„Pak kabelku vrátil a odešel směrem na Strossmayerovo náměstí,” zmínil mluvčí.

Podezřelého i část útoku zachytily bezpečnostní kamery. Podle popisu napadené ženy útočník mluvil česky, byl vysoký asi 175 cm a měl dioptrické brýle s výrazným černým rámečkem.

„Jestli podezřelého někdo poznává, ať se ozve na linku 158,” dodal Daněk s tím, že policie případ vyšetřuje jako loupež.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám