Hlavní obsah

Lupič se při výslechu bodl nůžkami

Novinky, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Kriminalisté dopadli 29letého muže, kterého podezírají z pondělní loupeže v České spořitelně v Liberci. Během výslechu se pokusil o sebevraždu. Bodl se nůžkami do hrudníku, policisté jej ale včas zadrželi. Způsobil si tak pouze lehké poranění.

Foto: Anna Burdová

Josef Klíma představil některé své knihy a povyprávěl i o tom, za jakých okolností a z jakých popudů vznikaly.

Článek

Po dokončení výslechu, během kterého se k loupeži přiznal, byl převezen do liberecké nemocnice na pozorování a nyní je pod policejním dohledem. Po propuštění rozhodne soudce o vazbě.

Policisty přivedli na stopu pachateli svědci, kteří dosud netrestaného muže poznali na zveřejněných fotografií. "Obdrželi jsme šest telefonátů na tísňovou linku 158, díky kterým se podařilo policistům odhalit pachatele," uvedla v pátek mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

Hrozí mu 12 let

"Jako důvod uvedl dluh, který musí splatit. Policejní rada jej obvinil z trestného činu loupeže," uvedla mluvčí.

Obviněný podle policie přišel do spořitelny v pondělí krátce po 11. hodině. Se zbraní v ruce vymohl na úřednicích 750 tisíc korun. Poté zmizel. Loupež se obešla bez zranění. Část peněz se podařilo zajistit. Vzhledem k výši škody mu hrozí až dvanáct let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám