Hlavní obsah

Lupič prchal po nábřeží a spadl do Vltavy

PRAHA

Skutečně originálně zakončil ve středu večer svou loupež jeden pražský recidivista. Při  honičce s majitelem auta, které vykradl, zloděj ukouzl a spadl do Vltavy. Poté, co ho pronásledovatelé vytáhli, si ho policisté odvezli rovnou do cely.

Foto: Národní památkový ústav

Kaple svatého Kříže

Článek

"Ve středu před třičtvrtě na šest přivolal policisty pětapadesátiletý muž na náplavku poblíž Právnické fakulty v Praze 1 s tím, že na místě zadržel muže, který se mu vloupal do vozidla. Policisté zjistili, že zadržený je stará známá firma," uvedl policejní mluvčí Ladislav Bernášek.

Tentokrát ukradl autorádio, notebook s tiskárnou a větší množství CD nosičů s vědeckými a výzkumnými daty z oboru kardiologie a onkologie. Jen samotné CD nosiče měly hodnotu osmnáct miliónů korun, ostatní odcizené věci přibližně čtvrt miliónu.

Majitel auta ho při krádeži viděl a začal ho s jedním kolemjdoucím honit. Společně pobertu dostihli na náplavce, kde jej povalili na zem. Zlodějíček se jim vytrhl a oba muže ohrožoval šroubovákem. Když mu ho majitel vykradeného vozu vykopl, dal se opět na útěk po břehu Vltavy, jenže na sněhu uklouzl a spadl do ledové vody.

Pronásledovatelé mu pomohli na břeh a tam si ho převzali policisté. Skončil v cele s návrhem na uvalení vyšetřovací vazby. Policisté navíc zjistili, že na uvedeného muže vydaly Obvodní soudy pro Prahu 1 a 6 příkazy k zatčení a Obvodní státní zástupce pro Prahu 6 souhlas se zadržením pro podezření z jiné majetkové trestné činnosti. V případě odsouzení hrozí obviněnému až na dvanáct let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám