Hlavní obsah

Lidé nakupovali na internetu elektro, zboží ale nedostali

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychnov nad Kněžnou

Policisté překazili plány čtyřiačtyřicetiletému muži z Prahy, který se snažil zbohatnout, když si za nákupy elektrotechniky přes internet nechal zasílat od kupujících peníze na účet, ale zboží nedodal. Vylákal od lidí téměř 1,5 miliónu korun.

Foto: Policie ČR

Dvě stovky spotřebitelů nakoupily zboží, které neobdržely.

Článek

„Falešný prodejce nabízel od května tohoto roku prostřednictvím internetu prodej mobilních telefonů, tabletů a fotoaparátů. Hned dva internetové obchody, a to AQMOBIL.cz a FOTOPLUSVIDEO.cz, si ovšem založil na jméno další osoby, muže z Příbramska. Ten o této skutečnosti vůbec nic netušil,“ uvedla mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková.

Několik bankovních účtů k těmto e-shopům si podvodník z Prahy vytvořil na další osobu stejného příjmení, ale tentokráte z Rychnovska. Ani tento muž nevěděl o tom, jak je jeho identita zneužita. Po objednání požadoval po kupujících pouze platbu předem bez jiné možnosti.

„Utržené peníze pak podvodník převáděl z falešně založených účtů na účet své společnosti, neboť předstíral, že s mužem z Příbramska obchoduje a ze svého kamenného obchodu mu elektrotechniku prodává,“ pokračovala Kacálková.

Během necelých tří týdnů podvodník tak to prodal zboží více než dvěma stovkám poškozených z celé republiky.

Obviněný je vyšetřovaný na svobodě. Za trestný čin podvodu mu hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám