Hlavní obsah

Lev napadl inspektorku životního prostředí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Lev soukromého chovatele napadl a zranil inspektorku životního prostředí, která mu chtěla zkontrolovat pod kůží na hlavě čip. Pracovnice České inspekce životního prostředí v Hradci Králové byla převezena s těžkým zraněním ruky na chirurgické oddělení nemocnice v Chrudimi. Informovala o tom ve čtvrtek televize Nova.

Foto: Michal Blaško

Jaroslava Lukeše jsme v karlovském areálu zastihli při kontrole zasněžování.

Článek

Neštěstí se stalo při kontrole jednoho ze dvou legálně chovaných lvů umístěných v uzavřeném areálu. Žena se snažila pomocí čtecího zařízení zkontrolovat elektronický čip, který musí mít každé zvíře pod kůží za uchem.

Vzhledem k tomu, že se jí to přes mříže nedařilo, strčila ruku s přístrojem do klece otevřenými dvířky. Když už vytahovala ruku ven, tak se lev vytrhl a zachytil inspektorku, řekl televizi Pavel Skřivan z královéhradecké inspekce životního prostředí.

"Zachytil čtečku, ona ji nechtěla pustit, a tak ji vzal drápama," upřesnil majitel zvířat.

Primář chrudimské nemocnice televizi řekl, že pacientka nechce, aby byly k případu podávány jakékoliv informace. Skutečnost, jestli žena při kontrole neporušila bezpečnostní opatření, nyní prošetřuje inspekce životního prostředí.

Jde o první takový případ, jeho příčiny se šetří, řekl Nově náměstek ředitele pro ochranu přírody a lesa České inspekce životního prostředí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám