Hlavní obsah

Les dál hoří i ve vojenském prostoru Libavá na Olomoucku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Hasiči pokračují v likvidaci rozsáhlého lesního požáru ve vojenském prostoru Libavá nedaleko Staměřic na Přerovsku. Zasahovali zde po celou noc a po ranním střídání jednotek na místě stále pracují.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár v Libavé.

Článek

Podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka jim sice pomohly ranní bouřky, situaci však ztěžují vysoké teploty předchozích dnů spojené s extrémním suchem. Příčinu požáru i výši škody vyšetřovatelé zjišťují, řekl ČTK Hošák.

Hořet mezi Staměřicemi a Kozlovem začalo v pondělí odpoledne, hasiči zřídili čerpací stanoviště pro hasební vodu v lomu Výkleky.

„Nutno zdůraznit těžce přístupný terén pro techniku, v místech vzrůstu mladého lesa jsou i velmi nebezpečná místa pro samotné hasiče. V ranních hodinách pokračovalo a stále pokračuje prostřídání zasahujících jednotek,“ uvedl mluvčí hasičů.

U vojenského prostoru na Libavé hoří les, zasahuje 15 jednotek hasičů

Krimi

Nyní hasiči podle něj pokračují v postupném dohašování a dohledávání skrytých ohnisek.

Kvůli rozsáhlému požáru lesa se na místo ke Staměřicím sjelo zhruba 80 hasičů z 15 profesionálních i dobrovolných jednotek, vyhlášen byl třetí ze čtyř stupňů požárního poplachu. Požár se podařilo po 19:00 lokalizovat.

Oheň zasáhl plochu o rozloze zhruba 800 krát 300 metrů, hustý dým pozorovali lidé ze vzdálenosti až dvou desítek kilometrů, zjistila ČTK. Podle mluvčího hasičů se požár šířil kvůli silnému větru.

Reklama

Výběr článků

Načítám