Hlavní obsah

Lanový most bez problémů, kamióny stojí na objízdné trase

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Po opětovném otevření pražského Lanového mostu na Jižní spojce je průjezd bez větších problémů. To neplatí o objízdné trase pro kamióny, které v Průmyslové ulici tvoří od rána souvislou kolonu, která popojíždí jen velmi pomalu.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Po lanovém mostě opět jezdí osobní auta

Článek

Dopravu na Jižní spojce policisté hodnotí mezi dopravními stupni dva až tři, tedy hustý provoz bez větších komplikací. Horší je to v Průmyslové směrem na Prahu 9. Kolony kamiónů v pravém jízdním pruhu dosahují místy až stupně pět, kdy se kolona nepohybuje.

Policisté problémy na začátku týdne očekávali. Za pravdu jim dává i hustý provoz na dalších páteřních silnicích v okolí. S hustým provozem musí řidiči počítat také v Černokostelecké směrem od Strašnic a v Kutnohorské ulici.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

Směrem na Prahu 5 mohou na Lanový most kromě osobních automobilů i kamióny. Ty ale musí zpomalit na třicetikilometrovou rychlost. V opačném směru kamióny sjíždí na objízdnou trasu do Švehlovy a Průmyslové ulice, osobní vozy zpomalují také na třicet kilometrů v hodině.

Lanový most byl kvůli nezbytným opravám uzavřen v závěru minulého týdne a znovu se otevřel v neděli večer. Uzávěrka páteřní dopravní tepny způsobila řadu problémů, zejména v pátek odpoledne. Celková oprava mostu potrvá ještě týden.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám