Hlavní obsah

Landu odvezli v bezvědomí do nemocnice po havárii při Rallye Šumava

– STRAKONICE • Aktualizováno

Zpěvák a automobilový závodník Daniel Landa vážně havaroval během pátečního závodu 43. Mogul Šumava Rallye Klatovy. Podle informací Novinek, byl Landa hospitalizován v nemocnici ve Strakonicích, kde zůstane minimálně do soboty.

Článek

Landa byl ze závodu do nemocnice převezen po 19. hodině. "Utrpěl docela velký otřes mozku a byl v bezvědomí, ale už není," řekl ředitel nemocnice Tomáš Fiala. Kvůli velkému úderu do bederní krajiny, který Landa utrpěl, je nyní třeba také hlídat jeho ledviny kvůli možnému krvácení, dodal Fiala.

Landa se svým Mitsubishi Lancer EVO VII vylétl ve velké rychlosti z tratě dva kilometry po startu druhé rychlostní zkoušky v úseku mezi Jinínem a Přechovicemi.

"Erzeta byla poté zastavena kvůli příjezdu sanitky,“ uvedl pro Sport.cz mediální zástupce Landova týmu Petr Eliáš.

Landa se vrátil do světa rallye po téměř dvouleté pauze před dvěma týdny při Valašské rallye. Druhý podnik Mezinárodního mistrovství České republiky v okolí Valašského Meziříčí ale nedokončil. V průběhu druhé etapy totiž musel odstoupit ze 13. místa, protože poškodil svůj vůz při přejezdu jednoho z mostů o ocelovou konstrukci.

Zatím není jisté, zda bude zpěvák schopen předstoupit 22. dubna v Ostravě před své fanoušky na první koncert chystaného turné. "V tuhle chvíli vám k tomu nemůžu nic říct," řekla Landova manažerka Kateřina Hrodková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám