Hlavní obsah

Kvůli žárlivosti ubila žena svou sokyni paličkou na maso

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Pravděpodobně paličkou na maso ubila k smrti svou oběť jednatřicetiletá žena vietnamské národnosti. Ve středu ji policie obvinila z trestného činu vraždy. Podle kriminalistů má na svědomí násilnou smrt jiné devětapadesátileté Vietnamky. Obviněná se k vraždě nedoznala.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vražda se odehrála v sobotu odpoledne na Riegrově náměstí v Kroměříži. „Za doposud nevyjasněných okolností se pachatelka dostala do bytu, kde cizinka přebývala. Zaútočila na ni tupým předmětem, pravděpodobně paličkou na maso, která slouží i jako sekáček s ostřím,“ uvedla krajská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Soudní pitva potvrdila, že žena zemřela v důsledku otoku mozku. Série pohmožděnin a ran po těle ukazuje na to, že se útočnici snažila aktivně bránit. Ženu našel v tratolišti krve její partner a oznamovatel celé tragédie.

„Ten má na dobu smrti své přítelkyně nezvratitelné alibi. Série nepřímých důkazů a stop tak vede k jiné ženě, zmíněné jednatřicetileté cizince, která jistou dobu udržovala intimní vztah s partnerem zavražděné, a přestože ten s ní chtěl veškerou komunikaci ukončit, ona byla proti,“ vysvětlila mluvčí.

Chycena na letišti i s penězi

K hrůznému činu tak zřejmě mladou ženu vedla podle policistů žárlivost a nenávist. Místo činu pachatelka navíc upravila tak, aby všechno vypadalo jako nehoda.

Vypátrat pachatelku se podařilo až cizinecké policii v pondělí v odletové hale mezinárodního Letiště Václava Havla v Praze. Hlavní podezřelá se chystala narychlo odletět do své vlasti s velkým obnosem peněz. „Cizinecké policii dali informaci o tom, že by žena mohla být právě na Ruzyni, naši policisté,“ dodala Macalíková.

Za vraždu tak brutálním způsobem jí hrozí až dvacetileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám