Hlavní obsah

Kvůli silnému větru hasiči vyjížděli každou hodinu, hlavně ke spadaným stromům

Právo, tom

Silný vítr, který v horských oblastech dosahoval v nárazech až rychlosti 110 kilometrů v hodině, trápil od sobotního rána hasiče v Moravskoslezském kraji. Ti museli vyjíždět k odstraňování následků silného větru každou hodinu nejméně jednou. Ke zraněním nedošlo.

Foto: HZS Pardubického kraje

Článek

„Od včerejšího rána do nedělního dopoledne jsme uskutečnili 35 zásahů, především pak v noci ze soboty na neděli a v neděli ráno,” řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Nejčastěji mířili hasiči do Beskyd a Jeseníků. Na Frýdecko-Místecku zasahovali ve 23 případech, na Bruntálsku sedmkrát. „Šlo hlavně o odstraňování a řezání spadlých a nebezpečných stromů přes silnice, nebo přes dráty elektrického vedení a telefonní kabely.

Dvakrát jsme řešili i uvolněné plechy na střechách,“ popsal Kůdela a dodal, že do nedělního rána padající stromy nezpůsobily zranění, či škodu na jedoucích či parkujících autech.

U jedné z uvolněných střech hasiči odřezali (pomocí rozbrušovací pily) plech na ploše 17 x 5 metrů (asi polovina plochy střechy) a shodili dolů. Zbytek střechy zajistili (přibili) hřebíky, uvedl Kůdela.

Reklama

Výběr článků

Načítám