Hlavní obsah

Kvůli bodnutí při hádce o stokorunu jde žena definitivně na sedm let do vězení

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kvůli hádce o stokorunu stráví nadcházejících sedm let ve vězení Nadia Makrerougrasová (46), která během opilecké rozepře bodla svého známého kuchyňským nožem do hrudi. Trest za pokus o vraždu jí v úterý potvrdil Vrchní soud v Praze, který zamítl její odvolání proti dubnovému verdiktu Krajského soudu v Ústí nad Labem. Verdikt je pravomocný.

BEZ KOMENTÁŘE: Nadia Makrerougrasová přichází k souduVideo: Novinky

 
Článek

„Uložený trest ve výši sedmi roků je trestem zcela odpovídajícím,“ konstatoval předseda odvolacího senátu Michal Hodoušek.

Soudce podotkl, že uložení trestu mimořádně sníženého pod zákonnou trestní sazbu, která v tomto případě činila deset až osmnáct let, bylo na místě. Hodoušek zmínil, že šlo pouze o pokus o vraždu, přihlédl také k povaze zranění i k dosavadnímu v podstatě bezúhonnému životu obžalované.

Makrerougrasová bodla svého o deset let mladšího známého loni v únoru na ubytovně v Lounech. Spolu s dalšími lidmi na ubytovně popíjeli, když došlo k hádce. Obžalovaná chtěla po poškozeném stokorunu na jídlo pro kočku, on jí ale peníze dát nechtěl, protože si je schovával na vlak domů.

Nechtěně mě píchla, když krájela cibuli, řekl soudu pobodaný muž

Krimi

Když pak vstal od stolu, opilá Makrerougrasová mu do levé části hrudníku vrazila kuchyňský nůž s třinácticentimetrovou čepelí. Nůž naštěstí nezasáhl žádný z orgánů v hrudi. Vrtulník muže dopravil do nemocnice, kde zůstal podle svých slov čtyři dny a za týden již pracoval.

Muž se během hlavního líčení snažil svou známou bránit a tvrdil, že Makrerougrasová krájela cibuli, on zakopl a žena ho omylem bodla. Po opakovaném poučení předsedkyně senátu však vypověděl, že vstal od stolu a pak do něj píchla nůž.

Žena má podle verdiktu také podstoupit protialkoholní léčení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám