Hlavní obsah

Kůň v Třebíči usmýkal školačku

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč

Vyjížďka na koni skončila tragédií pro třináctiletou dívku z Třebíče. Zvíře se splašilo a školačku, která se při pádu zapletla do řemenů, usmýkalo k smrti. K neštěstí došlo v Nové Vsi už minulý pátek, o vyšetřování jeho příčin policie informovala v úterý.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Splašený kůň přeběhl s nešťastným děvčetem prakticky přes celou obec a poté, co se sama uvolnila dívčina noha z otěží, utíkal dál ještě asi 300 metrů,“ popsal deníku Právo scénu, do níž se nikomu nepodařilo aktivně vstoupit, místostarosta obce Karel Svoboda. Dívce nedokázala pomoci už ani přivolaná záchranka.

Chovatelé by měli být zkušení

Majitelé zvířete mají koně ustájeného u chovatelů v obci. Podle místostarosty jde o zkušené chovatele, kteří mají v obdobné péči další dvě desítky zvířat, a to celá léta.

Příčinu neštěstí nyní vyšetřují i policisté. „Mohu potvrdit, že vyšetřujeme smrt dívky v souvislosti s pádem z koně. S ohledem na věk děvčete i na rodinu ale nebudeme poskytovat žádné další informace,“ řekla Právu policejní mluvčí Dana Čírtková.

Výběr článků

Načítám