Hlavní obsah

Kuchař z dětského domova je podezřelý ze zneužívání dětí

Právo, mák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Kvůli podezření z pohlavního zneužívání dětí v dětském domově v Horním Slavkově na Sokolovsku skončil ve vyšetřovací vazbě 37letý kuchař Jaroslav Anděl. Ten zároveň působí jako předseda a ředitel občanského sdružení Kruh přátel dětských domovů a sociálních ústavů v Sokolově. Podle informací Práva dětem v domově údajně nabízel peníze a požadoval za ně orální sex.

Článek

"Celé to vzniklo asi před 14 dny, kdy si jeden z chlapců stěžoval, že jeho bratra Jára Anděl obtěžoval," řekla Právu ředitelka domova Helga Dolejší. Anděl v dětském domově v Horním Slavkově vyrůstal. "Znám ho od osmi let, nevěřím tomu. Nikdy neměl sklony k žádným úchylkám. Snad nikdo jiný tady neudělal pro děti tolik co Jára," poznamenala.

"Vyšetřujeme 37letého muže pro podezření z trestných činů pohlavního zneužití, svádění k pohlavnímu styku a ohrožování mravnosti," řekla Právu mluvčí sokolovských policistů Blažena Kašparová. Další podrobnosti nechtěla zveřejnit. "Zatím stále probíhají výslechy," doplnila.

"Je ve vazbě, ale neřeknu vám k tomu vůbec nic," uvedl v úterý pro Právo Andělův spolupracovník Marcel Ivanicz, který sokolovské sdružení spoluzakládal. Nad podezřením předsedy kroutí hlavou. "Dělal jsem s ním řadu let. Nevěřím, že by něco špatného udělal," řekl. Přesto dodal, že sdružení s Andělem kvůli současné situaci už zřejmě počítat nemůže. "Budeme muset asi změnit i název, jinak by to nedělalo dobrotu. Nikdo by nám nic nedal," poznamenal.

Kruh přátel dětských domovů a sociálních ústavů v Sokolově je nezisková organizace. Na svých internetových stránkách uvádí, že jeho hlavním cílem je pomoc opuštěným dětem z dětských domovů a sociálních ústavů. Funguje od roku 1997. Anděl v rámci sdružení organizoval a zajišťoval pro děti řadu kulturních a sportovních akcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám