Hlavní obsah

Krkonošský penzion skrýval pěstírnu konopí

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pěstírnu konopí skrýval sklep rodinného penzionu na Benecku v Krkonoších. Objekt přitom zároveň sloužil k horské rekreaci. Policie s pomocí zásahové jednotky udeřila po půlročním monitoringu penzionu, jehož nájemce spolu s legální živností zároveň provozoval tzv. indoorovou pěstírnu konopí.

Foto: Policie ČR

Pěstírna ve sklepě penzionu na krkonošském Benecku

Článek

„Sklepní prostory měl 35letý muž pro tyto účely velice dobře vybavené zařízením pro pěstování zakázaných rostlin. A nejednalo se o kusy, ale hned o tisícovku rostlin, kterou tam policisté při domovní prohlídce zajistili,“ popsala krajská mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

Muži obývajícímu objekt spolu s manželkou a nezletilým dítětem hrozí až desetiletý trest. Přítomnost pěstírny konopí zjištěnou kriminalisty ze Semil potvrdili policisté bezprostředně po překvapivé šťáře v horském penzionu.

„Policie zatkla nájemce penzionu spolu s jeho  34letou manželkou, jíž po podání vysvětlení kriminalisté propustili. Muž, který se o rostliny staral, byl obviněn z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Na základě rozhodnutí soudce  byl umístěn do Vazební věznice v Liberci,“ doplnila Suchánková.

Případ měli policisté složitější, že nešlo o žádnou známou firmu. Muž doposud neměl na kontě kriminální delikty, tedy ani prohřešky týkající se nedovolené výroby a nakládání s psychoaktivními látkami.

„Kriminalisté rovněž zjišťují jaké množství látek THC rostliny obsahovaly. Zjišťovat budou také výši zisku, kterou muž mohl získat z pěstování konopí provozovaném od loňského podzimu,“ dodala mluvčí. Letos jde o druhý případ pěstírny konopí odhalené kriminalisty v okrese Semily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám