Hlavní obsah

Krkonošská horská služba zachránila tři německé turistky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠPINDLERŮV MLÝN

Trojici německých turistek zachránili v pondělí večer členové krkonošské horské služby. "Vyčerpané turistky ve věku 20 až 50 let, které vyrazily na běžky, záchranáři nalezli na Hřebínku v Kotelní jámě," řekl v úterý náčelník krkonošské horské služby Adolf Klepš.

Foto: Petra Kucinová

Vybavení kadeřnictví - MAS Šumperský venkov

Článek

"Ženy podcenily současné sněhové podmínky, navíc nerespektovaly výstražné tabule a vstoupily do míst, kde hrozí lavinové nebezpečí," řekl Klepš. Záchranáře o potížích žen na hřebenech informoval německý turista, kterému cizinky zavolaly mobilním telefonem.

Ženy našli po zhruba hodinovém pátrání, další téměř tři hodiny trval jejich převoz. "Na místo, kde jsme je našli, není možné zajet skútrem ani rolbou, museli jsme prošlapat cestu a dostat je na Horní Mísečky a rolbou do Špindlerova Mlýna," popsal záchranu Klepš.

Záchranáři už v zimní sezóně v Krkonoších pátrali po několika pohřešovaných osobách, nyní dokonce kvůli podmínkám na hřebenech nedoporučují horské túry. "Na hřebenech je přes dva metry sněhu, cesty nejsou upravené, lidé by neměli přeceňovat své síly," řekl Klepš.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám