Hlavní obsah

Kriminalisté obvinili podezřelého z vraždy v tramvaji číslo 17, přinesl i pistoli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kriminalisté obvinili z vraždy 64leté ženy z tramvaje číslo 17 třiašedesátiletého muže. Čin měl spáchat přede dvěma lety. Na služebnu v Praze se přišel přihlásit v úterý večer a přinesl i vražednou zbraň. Policisté pro něj žádají vazbu.

Foto: Policejnidenik.cz

Tramvaj, ve které policisté našli mrtvou ženu.

Článek

„Podezřelý přišel na služebnu Místního oddělení policie ve Strašnicích s tím, že se jde dobrovolně přihlásit na policii a přináší i vražednou zbraň. Převzali si ho kriminalisté a po výslechu byl s ohledem na nově získané důkazy obviněn ze zvláště závažného zločinu loupežné vraždy,“ sdělila mluvčí policie Andrea Zoulová. Proč se muž udal dva roky po činu, policie neuvedla.

Podle ní v případu v tramvaji sehrála roli hlavně náhoda – pachatel se podle policie s obětí neznal. Jak vyplývá z vyjádření mluvčí policie, motivem vraždy zřejmě bylo získání peněz.

Kriminalisty teď čeká prověřování výpovědi obviněného a svědků a také zadali znalecké posudky. Pro pachatele požadují vazbu. „Vzhledem ke skutečnosti, že tyto úkony jsou teprve v počáteční fázi, policie nebude v tuto chvíli uvolňovat žádné další informace,” doplnila Zoulová.

Žena byla zastřelena v tramvaji 13. února 2014. Tehdy ji našli cestující s krvácivým zraněním hlavy ve druhém voze na zastávce v Modřanech. Detektivové prvního oddělení od té doby zveřejnili mnoho stop včetně posledních okamžiků ženy, než nastoupila do tramvaje. Spekulovalo se také o tom, že ji má na svědomí vrah taxikářů, to ovšem policisté vyvrátili.

Reklama

Související témata:

Související články

Ženu v tramvaji číslo 17 někdo zastřelil

Pražští policisté potvrdili, že žena, která byla nalezena mrtvá v tramvaji číslo 17, byla zastřelená. Po pachateli dále pátrají. Již v neděli zveřejnili podobu...

Výběr článků

Načítám