Hlavní obsah

Koženého advokát chce od soudu peníze na cestu na Bahamy

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Advokát Martin Korbař bude žádat Městský soud v Praze o zálohu na cestu na Bahamy. Právník zastupuje bývalého prezidenta harvardských fondů Viktora Koženého v případu mnohamiliardové zpronevěry. Kožený je souzen v nepřítomnosti jako uprchlý.

Článek

„Obžalovaný je v situaci, kdy nemůže opustit Bahamské ostrovy, i kdyby chtěl. Mám požádat soud o vyjádření, zda poskytne peníze na cestu na Bahamy, aby se mnou pan Kožený mohl konzultovat svůj případ,“ uvedl ve středu před senátem městského soudu Korbař.

Zároveň zdůraznil, že není zvoleným obhájcem Koženého, ale že jeho zastupování mu soud přidělil ex offo. „Chápu to tak, že žádáte o mimořádnou zálohu na cestu na Bahamy. Podejte tedy žádost, kvantifikujte náklady a já rozhodnu,“ kontroval v úvodu dalšího líčení předseda senátu Dušan Paška.

Kožený si minulý týden v oficiálním prohlášení pro česká média postěžoval, že jeho právní zástupce nemá k dispozici ani jedinou z několika set smluv, které se týkají jeho procesu. Zároveň Korbaře vyzval, aby ho neprodleně přijel navštívit na Bahamy kvůli prodiskutování dalšího postupu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám