Hlavní obsah

Kojící ženu bodl nožem, pak ji objal a ošetřil

– Zlín
Právo, Jiří Růžička

Kojící ženu napadl dlouhým ostrým nožem sedmadvacetiletý muž v azylovém domě na Zlínsku. Partnerku a matku svého dítěte při několikerém útoku jednou zasáhl, načež ji objal a ošetřil.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

O případu, k němuž došlo 12. ledna, informovala v pátek mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jana Macalíková.

„Muž na ženu zaútočil ve chvíli, kdy kojila tříměsíční dítě. To stihla žena rychle odložit a uchránit. Události předcházely hádky, muž se snažil vztah obnovit. Při probíhající rozepři vzal z kuchyně nůž s dvaceticentimetrovou čepelí, na ležící ženu klekl a ohrožoval ji nožem,“ popsala Macalíková.

Vše dělal ze zoufalé lásky

Vyděšená žena se bránila tak intenzívně, že jí útočník zlomil prst na ruce. „Třem ranám nožem se žena ubránila, čtvrtá ji lehce zasáhla do hrudníku. Toho se pachatel zalekl a okamžitě ji objal a ošetřil. Pak s ní v pokoji byl až do konce návštěv. Tvrdil, že všechno, co dělá, dělá ze zoufalé lásky k ní,“ dodala mluvčí.

Policisté muže obvinili z pokusu o vraždu, za což mu hrozí deset až osmnáct let vězení. Už v minulosti byl soudně trestán za zločiny jak majetkového, tak i násilného charakteru a za nedovolenou výrobu a nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Ve Zlínském kraji došlo za první dva měsíce roku 2013 ke dvěma vraždám a pěti pokusům vraždy, což je podle policie nevídaná statistika.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám