Hlavní obsah

Kočkovi: požár na Výstavišti někdo založil, souvisí s vraždou

PRAHA
Aktualizováno

Levé křídlo Průmyslového paláce, které ve čtvrtek večer zničil požár, měla v pronájmu firma Jana Kočky, bratra zavražděného Václava Kočky mladšího. Podle rodiny byl požár založen úmyslně a s vraždou syna provozovatele Matějské pouti souvisí. Podle advokáta rodiny Josefa Lžičaře je ale předčasné hovořit o "válce gangů". Jan Kočka se po požáru údajně zhroutil.

Foto: Radim Vaculík, Právo

Jan Kočka, bratr zavražděného Václava Kočky ml.

Článek

Podle zdroje z rodiny Jana Kočky, staršího bratra zavražděného Václava, si levé křídlo paláce pronajímala jeho firma, jejíž veškeré zařízení a dokumenty shořely.

Zdroj Právu řekl, že Jan Kočka se po zjištění situace v Průmyslovém paláci zhroutil. Rodina považuje požár Průmyslového paláce za úmyslně založený.

Václava Kočku ml. na konci minulého týdne zastřelil podnikatel Bohumír Ďuričko v pražské restauraci Monarch. Oba se tam zúčastnili křtu knihy šéfa ČSSD Jiřího Paroubka.

Lžičař: nemluvme hned o válce gangů

Advokát rodiny Kočkových Josef Lžičař Novinkám ve čtvrtek pozdě večer řekl, že je třeba počkat na závěry vyšetřování příčiny požáru. "Hovořit o nějaké válce gangů je v tuto chvíli předčasné," uvedl právník a dodal, že pokud by byl požár úmyslně založen, musí se vyšetřit, kdo ho založil a proč.

"Je jasné, že tímto požárem je poškozena úklidová firma Jana Kočky, je také jasné, že těch 20 zaměstnanců zítra nemůže nastoupit do práce," připustil Lžičař. Zároveň ale dodal: "Zaslechl jsem, že v budově probíhala výstava, kde snad měla vybuchnout kyslíková bomba, takže je nutné počkat na výsledek vyšetřování."

Česká televize s odvoláním na nejmenovaný zdroj z okruhu hasičů uvedla, že je vysoce pravděpodobné, že požár byl založen úmyslně.

:. Požár Průmyslového paláce. Foto: Kateřina Šťovíčková (TV RTA)

Otci zavražděného Václavovi Kočkovi staršímu zprávu o požáru rodina večer s ohledem na jeho psychický stav nesdělila. Kočka je asistentem ředitele společnosti Incheba, která má pronajatý palác, stejně jako celý areál Výstaviště.

:. Základní údaje o levém křídle Průmyslového paláce

:. Požár zachvátil Průmyslový palác na Výstavišti

Reklama

Související témata:

Související články

Kočkova rodina odešla po poledni od výslechu

V sobotu krátce před polednem dorazili k policejnímu výslechu do Kongresové ulice v Praze otec, syn a přítelkyně zavražděného Václava Kočky. Novinářům odmítli...

Výběr článků

Načítám