Hlavní obsah

Kauza sporného územního plánu v Ústí nad Labem má prvního obviněného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Policie obvinila někdejšího vedoucího odboru územního plánování magistrátu Ústí nad Labem Luboše Pauera. Uvedl to server Aktuálně.cz s tím, že Pauera policisté podezřívají ze zneužití pravomocí. Hrozí mu až tři roky vězení.

Foto: Profimedia.cz

Budova magistrátu v Ústí nad Labem. (Ilustrační foto)

Článek

Ústecký územní plán je velmi kontroverzní a bojuje proti němu několik uskupení místních občanů. Vadí jim plán na silniční obchvat se sérií tunelů i fakt, že obchvat údajně zhodnotil pozemky několika místních politiků. Aktivisté kvůli plánu za 30 milionů korun podali i trestní oznámení.

"Muž, kterému bylo sděleno obvinění, změnil část smlouvy o dílo na zakázku na provedení územního plánu města Ústí nad Labem," řekla mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová. Podle serveru jde právě o Pauera. Ten z magistrátu odešel kvůli sloučení několika odborů, které město oznámilo letos v říjnu.

Ve skalách a kopcích okolo ústeckého centra počítali plánovači se třemi tunely o celkové délce minimálně šest kilometrů, k tomu měly vzniknout i nové mosty přes Labe a západní nádraží.

Územní plán platí od začátku letošního roku, už v dubnu ale město nechalo zpracovat změnu, která nejproblémovější tunely fakticky vyškrtla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám