Hlavní obsah

Kamioňák pil přímo za volantem, na Pelhřimovsku skončil s 2,7 promile v příkopu

– Pelhřimov
Právo, pko

Originální pitný režim dodržoval za volantem devětapadesátiletý řidič kamionu převážející dřevěné fošny. Přímo za volantem se totiž posilňoval alkoholem. Svou soupravu pak v pátek časně ráno převrátil za Pelhřimovem do příkopu.

Foto: Policie ČR

Nehoda kamionu na Pelhřimovsku

Článek

Po nehodě mu policisté naměřili 2,7 promile. Řidič měl vyjíždět z Opavy a jel přes Havlíčkův Brod, kde už si zavdal na kuráž. V pití pokračoval i při cestě směrem od Havlíčkova Brodu až na Pelhřimovsko k místu nehody na frekventované silnici 1/19 mezi Starým Pelhřimovem a Čížkovem, kde na zcela rovném úseku nezvládl řízení.

Kličkující kamion vyděsil řidiče na D1. Z kabiny se vypotácel namol opilý šofér

Krimi

„Plně naložená souprava je vzhledem ke své hmotnosti v provozu kolosem, který v případě nehody může způsobit ostatním účastníkům silničního provozu fatální následky. V tomto případě se souprava převrátila mimo komunikaci, ale mohla vyjet do protisměru, kde hrozí riziko čelních střetů,“ kroutil hlavou vedoucí pelhřimovského dopravního inspektorátu Rostislav Sůva.

Foto: Policie ČR

Šofér kamionu podle policie pil za volantem

Opilý šofér skončil za záchytce, odtah převráceného kamionu si bude muset zajistit majitel soupravy. Vyproštění tahače a návěsu se ale uskuteční až večer okolo deváté hodiny, policisté proto varují, že frekventovaný tah bude muset být možná zcela uzavřen.

Reklama

Související články

Řidič kamionu nadýchal téměř čtyři promile

Silně opilý řidič kamionu nezvládl v úterý ve Valašském Meziříčí řízení svého vozu a narazil do sloupu osvětlení. Policisté u něj naměřili 3,94 promile...

Výběr článků

Načítám