Hlavní obsah

Kamión smetl z cesty silničáře, jeden zemřel

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek
Aktualizováno

Do dodávky se silničáři, kteří čistili kanály na hlavním silničním tahu z Frýdku-Místku do Českého Těšína, narazil v pondělí odpoledne polský kamión na okraji Frýdku-Místku. Čtyři silničáři utrpěli středně těžká až těžká zranění. Jeden ze silničářů nakonec vážným zraněním podlehl.

Článek

„Jeho zranění byla neslučitelná se životem,“ uvedl mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný.

„Tři muži ve věku od 50 do 51 let utrpěli poranění hrudníku a končetin a byli převezeni do nemocnice ve Frýdku-Místku. Další zraněný je hospitalizován v ostravské fakultní nemocnici. Po nehodě byl v bezvědomí,“ řekl po nehodě mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Náměstek ředitele Správy silnic Moravskoslezského kraje Milan Novák řekl, že silničáři na místě prováděli čištění žlabů. „Mám informaci, že v době, kdy nehodě došlo, už ukončili práci a odstraňovali dopravní značky,“ řekl Novák. Náraz kamiónu dodávku silničářů doslova vymrštil ze silnice.

„Řidič polského kamiónu, který vezl nějaké stroje a po nehodě zůstal stát na silnici, vyvázl bez zranění,“ dodal mluvčí hasičů Petr Kůdela. 

Podle Vlastimila Starzyka z okresního ředitelství policie se nehoda stala krátce před třináctou hodinou. Hlavní silniční tah je podle něj i hodinu po nehodě neprůjezdný v obou směrech.

„A aby toho nebylo málo, tak po chvíli do hasičů, kteří jeli kolem nehody a přibrzdili, vrazilo zezadu osobní auto. Jeho řidič byl také zraněn,“ řekl Starzyk.

Reklama

Výběr článků

Načítám