Hlavní obsah

Kamaráda uškrtil opaskem, dostal výjimečný trest 18 let

Právo, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OTOVICE

Nezaměstnaný Peter Geňa (46) z Otovic na Karlovarsku v pátek odešel od plzeňského krajského soudu s výjimečným trestem ve výši 18 let. Vysloužil si ho za vraždu Jiřího Kašpara (65), v jehož rodině posledních šest let žil.

Foto: Svatava Hernandezová , Právo

Peter Geňa v soudní síni

Článek

Podle spisu měl letos 16. května na lesní pěšině v Otovicích uhodit oběť, až upadla na zem. Pak Kašparovi omotal pásek od svých kalhot kolem krku a utáhl ho. Motivem k jeho jednání byla pomsta za to, že Kašpar se svou ženou Jiřinou na něho podali trestní oznámení pro krádež pěti tisíc korun.

Geňa, který vychodil jen tři třídy, přišel s rodinou do Čech ze Slovenska před 15 lety. Už v minulosti byl 11krát trestán a ve věznicích si za svůj život odseděl už dvacet let. U Kašparů bylo tentokrát soužití sice podivné, ale prý se nikdy nehádali. S Kašparem jezdili sbírat šrot. Trojice tak žila z Kašparova důchodu a toho, co získali ze sběru. Peníze spotřebovali na plyn, kterým topili, alkohol, cigarety a dluhy.

„Jiřina mě sbalila, a Jirka řekl, ať u nich zůstanu, že on už s ní nic deset let neměl. Tak jsem u nich zůstal,“ popsal soužití před soudem Geňa.

Přiznání mu prý našeptal satan

„Před tím dnem mi Jirka půjčil pět tisíc, chtěl jsem jet za bráchou na Slovensko, Jiřina o tom nevěděla...a pak mě v Praze zadržela policie, že jsem ty peníze ukradl. Byl jsem naštvanej, vrátil jsem se domů...Jiřina mi nadávala. Ráno jel Jirka pálit kabely do lesa, já za ním přišel," popisoval Geňa.

"Sundal jsem si kalhoty i s páskem a nechal to tam a jel pro železo do města a pak do sběrny. Když jsem se vrátil, visel za pásek Jirka na stromku. Chtěl jsem ho sundat, pak mi to začalo myslet, že by to mohlo být na mě. Já jsem satanista a Satan mi našeptal, abych to vzal na sebe, tak jsem to teda tak taky všem řekl,“ tvrdil před soudem.

V přípravném řízení ale vypověděl, že byl ze stíhání pro krádež peněz naštvaný, a rozhodl se proto oba své přátele zabít. Nejdřív Kašpara a pak i jeho ženu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám