Hlavní obsah

Jedny mříže opustil, za dalšími skončil. Násilníka zatkli hned po propuštění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Pětatřicetiletý muž byl v úterý propuštěn z výkonu trestu. Jen co vyšel ze vrat věznice ve Valdicích na Jičínsku, kriminalisté ho opět zadrželi a umístili do policejní cely. Je totiž obviněn z pokusu o vraždu.

Foto: Vězeňská služba ČR

Valdická věznice

Článek

„Kriminalisté následně podali podnět státnímu zástupci k návrhu na uvalení vazby, který důvody vazby (útěk, opakování trestné činnosti) shledal,“ uvedla královéhradecká policejní mluvčí Eliška Majerová.

V březnu měl muž ve Valdicích v kulturní místnosti konflikt se spoluvězněm.

Nejprve se napadli slovně, poté i fyzicky. Obviněný přesto, že se o šest let mladší muž vzdával, pokračoval v surovém útoku, který zakončil skokem oběma svými koleny na hlavu ležícího muže.

Žalobkyně poslala kvůli vzpouře k soudu dva vězně z Bělušic

Krimi

Ten skončil s vážným zraněním, které podle znalců mohlo skončit i smrtí, v nemocnici.

„Obviněný muž s bohatou trestní minulostí za svůj dospělý život na svobodě opravdu moc dlouho nepobyl, od dosažení zletilosti si odseděl převážně za násilnou trestnou činnost více než 15 let,“ dodala Majerová.

Ve Valdicích si muž odpykával 30měsíční trest za napadení příslušníka vězeňské služby v roce 2017 ve věznici Ostrov.

V rejstříku trestů policisté zjistili, že muž byl již dvanáctkrát odsouzen za hlavně násilnou trestnou činnost. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na 18 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám