Hlavní obsah

Já jsem tam vůbec nebyl, křičel u soudu podezřelý z vraždy čerpadlářky

Právo, Novinky, ok, Jan Menšík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělník
Aktualizováno

Okresní soud v Mělníku ve čtvrtek dopoledne rozhodoval o vazbě pro dvaatřicetiletého Davida Š. a šestadvacetiletého Ivana H., kteří podle policie přepadli pumpu v Nelahozevsi a zavraždili prodavačku. Muž, který podle kriminalistů střílel, před soudem křičel, že on nic nespáchal.

Okresní soud v Mělníku rozhoduje o vazbě pro dvaatřicetiletého Davida Š. a šestadvacetiletého Ivana H.Video: Aktu.cz

 
Článek

Muž podezřelý ze smrtelné střelby při příchodu do budovy soudu vykřikoval, že čin nespáchal. Na místě prý v době vraždy vůbec nebyl a mladší z obou podezřelých si podle něj všechno vymyslel.

Jednání soudu bylo neveřejné. Státní zástupce navrhl mužům vazbu ze všech tří zákonných důvodů, řekl novinářům mluvčí mělnického soudu Jindřich Špergl.

Podle reportéra Práva, který je u soudu, před půl jedenáctou Ivan H. opustil soudní síň a odjel s policisty na služebnu. Před soudce následně předstoupil David Š., který přítomným novinářům zopakoval, že nestřílel a na místě vůbec nebyl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dvaatřicetiletý David Š. přichází k soudu

Podezřelé zadržela zásahová jednotka v pondělí ve Vojkovicích na Mělnicku a v Kralupech nad Vltavou. V případě obžaloby hrozí staršímu z nich za vraždu 15 až 20 let vězení i výjimečný trest, mladšímu za loupež dva až 10 let.

BEZ KOMENTÁŘE: Přepadení čerpací stanice na MělnickuVideo: Policie ČR

Osmapadesátiletou čerpadlářku podle vyšetřovatelů usmrtil v prosinci 32letý muž střelbou přes zavřené dveře, ačkoliv se prodavačka nebránila a chtěla se spíš schovat. Utekla do zadní místnosti čerpací stanice. Podezřelý muž držel zbraň nelegálně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šestadvacetiletý Ivan H. přichází k soudu.

Mladší sebral pokladnu se zhruba 10 tisíci korunami a cigarety za tři tisíce. Oba muži mají podle policistů za sebou kriminální minulost, jeden z mužů je vícekrát trestaný. Muž, který je podezřelý z vraždy, žil s těhotnou partnerkou, podle TV Nova má doma ještě jedno dítě, nepracuje a nájem mu platil otec.

Středočeské Vojkovice, kde zadrželi jednoho z podezřelýchVideo: Aktu.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám