Hlavní obsah

Inspekce zatkla policistu, který opatřil pro soukromé očko osobní údaje

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Policejní inspekce zadržela při akci s názvem Felix policistu ústeckého Oblastního ředitelství Služby cizinecké policie a soukromého detektiva, který policistou dříve býval. Oba jsou podezřelí z přečinu zneužití pravomoci úřední osoby (u bývalého policisty spáchaného ve formě návodu) a z přečinu neoprávněného nakládání s osobními údaji.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Bývalý policista pro potřeby své detektivní činnosti požádal policistu o zajištění výpisu telekomunikačního provozu, SMS zpráv a IMEI mobilního telefonu,“ uvedla mluvčí policejní inspekce Martina Lídlová. Policista výpis zajistil, přestože k tomuto neměl oprávnění a výpisu nebylo třeba ani pro objasnění skutečností důležitých pro trestní řízení.

Okresnímu státnímu zástupci v Ústí nad Labem už byl podán návrh na zahájení trestního stíhání obou podezřelých, státní zástupce návrh akceptoval a zahájil trestní stíhání.

„Od státního zástupce zatím nemáme k dispozici podklady. Až je obdržíme, policista bude pravděpodobně zproštěn výkonu služby,“ řekla Právu mluvčí ústecké cizinecké policie Eva Jaklová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám