Hlavní obsah

Hromadné nehody se stády divočáků zablokovaly dálnice D10 a D11

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí večer zablokovala dálnici D10 u Pískové Lhoty na Mladoboleslavsku hromadná nehoda sedmi vozidel se stádem divokých prasat. Obdobná nehoda komplikovala ve stejnou dobu provoz na dálnici D11 u Poříčan.

BEZ KOMENTÁŘE: Hromadná nehoda na dálnici D10Video: Novinky

 
Článek

K nehodě na dálnici D10 došlo na přibližně 36. kilometru. Ve směru na Mladou Boleslav se střetl jeden osobní automobil s divokým prasetem. Několik dalších prasat pak bylo ve stejném místě sraženo několika řidiči jedoucími ve směru na Prahu.

Dálnice musela být ve směru na Prahu zcela uzavřena, v opačném směru byla průjezdná jedním jízdním pruhem. V péči záchranářů skončili čtyři zranění lidé.

„Ve směru na Mladou Boleslav bylo nalezeno jedno poškozené vozidlo po střetu se zvěří. V opačném směru se jedná o nehodu celkem pěti osobních vozidel a kamionu, která se střetla se zvěří i sama mezi sebou. Hasiči zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem,“ uvedl na místě velitel zásahu.

K obdobné nehodě došlo o několik minut později na dálnici D11 u Poříčan. Se stádem divočáků se tam střetlo pět aut. Informace o případných zraněních nebyla k dispozici.

Okolnosti obou nehod vyšetřuje policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám