Hlavní obsah

Hromadná nehoda zablokovala R10 u Staré Boleslavi

– Praha • Aktualizováno

Hromadná nehoda asi 15 aut v pondělí ráno uzavřela rychlostní silnici R10 ve směru na Liberec na 14. kilometru u sjezdu na Starou Boleslav. Dva lidé byli při nehodě lehce zraněni. Silnice byla téměř čtyři hodiny uzavřena. Provoz na Liberec byl obnoven ve 12:23.

Letecké záběry kolony na R10Video: Novinky

 
Článek

Policie ve směru z Prahy dopravu odkláněla na sjezdu na 10. kilometru. Místo bylo během dopoledne průjezdné jedním pruhem. Podle mluvčí policie pro Prahu-východ Markéty Johnové ale se zvýšenou opatrností, protože probíhalo šetření jednotlivých srážek aut.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Hromadná nehoda na R10 u exitu na Starou Boleslav

Příčinou nehody bylo podle policie nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky, na místě se totiž tvořilo náledí. Před místem nehody se vytvořily dlouhé kolony. Doprava ve směru na Prahu v místě kolize tří aut byla do 8:30 vedena jen jedním jízdním pruhem, nyní je již silnice volná.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Hromadná nehoda na R10 u exitu na Starou Boleslav

Foto: Jiří Forman, Novinky

Hromadná nehoda na R10 u exitu na Starou Boleslav

Pozor na zledovatělý sníh

Ve středních Čechách se v pondělí ráno stala již řada dopravních nehod. Silnice v kraji jsou převážně mokré. Teploty klesly i pod bod mrazu, vozovky mohou namrzat a místy se tvoří mlhy, vyplývá z aktuálních informací Ředitelství silnic a dálnic.

Hromadná nehoda zablokovala R10 u Staré BoleslaviVideo: Jiří Forman, Novinky

Kvůli mlze je snížená viditelnost na dálnici D8. Komplikovat dopravu může mlha zejména na Mělnicku, Mladoboleslavsku, Kladensku a v okolí Prahy na rychlostních silnicích R6, R7 a R10. Dešťové přeháňky jsou navíc hlášeny v okrese Benešov a na Příbramsku. Opatrní by měli být řidiči bez výjimky na všech silnicích první třídy a vedlejších komunikacích.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Hromadná nehoda zablokovala R10 u Staré Boleslavi

V Libereckém kraji jsou silnice sjízdné se zvýšenou opatrností. Pozor by si měli dát motoristé zejména na vozovkách III. tříd ošetřených posypem. "Pod rozbředlým sněhem mohou být některá místa namrzlá," řekl krajský dispečer zimní údržby v Libereckém kraji Pavel Pospíšil.

Meteorologové varovali před náledím, podle Pospíšila ale zatím nemají v kraji hlášeny nějaký problém. "Silnice jsou preventivně ošetřené, aby nedošlo k namrzání," uvedl Pospíšil.

V Ústeckém kraji se v noci na silnicích vytvořilo náledí. U Peruce na Lounsku skončilo v noci auto v příkopě, další nehody se v pondělí ráno podle dopravních informací policie staly také na Litoměřicku. Ranní teploty se ale už na většině míst kraje drží nad bodem mrazu, slabě mrzne v Krušných horách.

V pondělí ráno havarovalo několik aut na Litoměřicku. Před 6:00 ráno se srazila v Chotěšově sanitka s osobním autem, asi o hodinu později dvě osobní auta v Třebenicích. Krátce po 7:00 boural také autobus, v Libochovicích se srazil s osobním autem. Nikdo nebyl zraněný. Ve stejné obci bourala ráno i dvě osobní auta.

Teploty kolem nuly

Zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem leží například na jihočeských silnicích druhé a třetí třídy, hlavní tahy jsou většinou po chemickém ošetření mokré. Podle správy a údržby silnic jsou všechny vozovky se zvýšenou opatrností sjízdné. Někde viditelnost po ránu snižuje mlha. Na zledovatělé silnice si musí řidiči dát pozor především na Českobudějovicku, Jindřichohradecku a Táborsku.

Zledovatělý sníh pokrývá také silnice nižších tříd na Vysočině. Kluzké mohou být i vozovky v lesích. Hlavní tahy včetně dálnice D1 jsou mokré. Teploty se v kraji k ránu pohybovaly od nuly po dva stupně Celsia, místy byla mlha. Ledovka se na komunikacích zřejmě netvořila. Řidiči by měli i tak jezdit s opatrností, uvedla krajská správa a údržba.

Reklama

Výběr článků

Načítám