Hlavní obsah

Hromadná nehoda na dálnici D1, bouraly kamióny i autobus

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov
Aktualizováno

Tři nákladní a jedno osobní auto a autobus bouraly ve středu odpoledne na 58. kilometru dálnice D1 mezi Kalnou a Souticemi. Jeden člověk se těžce zranil. Směr na Prahu je uzavřený.

Foto: www.dopravniinfo.cz

Situace na 58. kilometru

Článek

Nehoda se stala kolem 13.30. „Jeden člověk byl zaklíněný a musel být vyproštěn. Utrpěl vážná mnohočetná poranění a byla nutná intenzivní lékařská péče včetně připojení na plicní ventilaci. Následně ho vrtulník převezl do nemocnice v pražských Střešovicích,” řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effebergerová.

Jak dále dodala, záchranáři jsou stále na místě a věnují se dalším účastníkům nehody. „Pravděpodobně půjde jen o lehké zranění a lidé budou ponecháni na místě,” uvedla.

Příčiny nehody policisté vyšetřují. Podle serveru dopravních informací lze komplikace očekávat do 16.15. V místě není žádné dopravní omezení.

Další nehoda se stala kolem 15.30 na 33. kilometru ve směru na Brno. Podle mluvčí hasičů Vladimíry Kerekové narazilo osobní auto zezadu do kamiónu převážejícího auta. Řidiče hasiči vyprostili, byl při vědomí předán záchranářům. K nehodě opět vzlétl vrtulník.

Policisté ve středu vyjeli rovněž k nehodě na dálnici D35. Řidič nákladního automobilu se s největší pravděpodobností nevěnoval plně řízení a sjel s vozidlem mimo komunikaci. Nákladní vozidlo zcela zablokovalo komunikaci D35 na 264,5. kilometru směrem z Ostravy na Olomouc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám