Hlavní obsah

Hosté lázeňského domu dostali místo vody louh, policie obvinila servírku

– Tachov
Právo, Patrik Biskup

Tachovští kriminalisté obvinili z těžkého ublížení na zdraví nyní již bývalou pracovnici lázeňského domu Jirásek v Konstantinových Lázních. Žena je podezřelá, že loni v červenci naservírovala hostům k pití místo léčebné vody louh. Jedna z pacientek po několika doušcích skončila v nemocnici s vážnými popáleninami jícnu a žaludku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle státního zástupce Ondřeje Wendlera nešlo o úmysl. „Servírka si spletla kanystr s léčivou vodu a louhem, které byly umístěné blízko sebe. Místo vodou naplnila džbánek čističem, který pak položila na stůl hostům. Ti si z něj poté odlévali do skleniček,“ sdělil v pondělí Právu žalobce s tím, že žena je stíhaná za nedbalostní jednání.

Pětapadesátiletá pacientka obsah skleničky vypila, aniž by k tekutině přičichla nebo ji ochutnala. Wendler doplnil, že poškozená se z následků požití chemikálie velmi dlouhou dobu léčila a dodnes má zdravotní problémy.

Ředitelka lázní Dana Jurásková Právu řekla, že lázeňská společnost dotyčné pacientce zaplatila odškodné v rámci mimosoudního vyrovnání. Jeho výši ale neuvedla. „Záměna lázeňského pramene za chemikálii byla nešťastnou událostí. Učinili jsme taková opatření, aby se podobný případ již neopakoval. Více se k celé záležitosti nebudeme vyjadřovat,“ stojí v písemném prohlášení Juráskové. Ta pouze potvrdila, že stíhaná žena už ve firmě nepracuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám