Hlavní obsah

Hořící autobus plný lidí zablokoval dálnici D1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HUMPOLEC

Provoz na 97. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu zastavil ve čtvrtek dopoledne hořící autobus. Provoz byl úplně zastaven, v opačném směru museli řidiči počítat s omezením. Při události nebyl nikdo zraněn.

Článek

"Důvodem požáru je technická závada na autobusu," uvedl pro Novinky pracovník Centra dopravních informací. Autobus stojí v odstavném pruhu, plameny vozidlo poničily. Podle informací hasičů se jedná o autobus společnosti Student Agency. Cestovalo v něm několik desítek lidí.

Autobus začal hořet mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem. Všem padesáti cestujícím se jej podařilo včas opustit. Plameny vypukly v zadní části autobusu a rychle se rozšířily na celé vozidlo.

Požárem zničený autobus. Zdroj: Právo/Jiří Jíra

"Před cestou prošel autobus technickou kontrolou. Byl v dobrém technickém stavu a splňoval veškeré nutné předpoklady k bezpečné cestě. Příčiny události zatím nejsou známy," uvedla společnost na svých internetových stránkách.

Ve směru na hlavní město musí podle policie řidiči počítat s komplikacemi až do pozdního odpoledne, kdy se bude autobus z dálnice odstraňovat.

I ve směru na Brno byl provoz omezen kvůli hasičské technice stojící na dálnici. Řidiči musí dbát zvýšené opatrnosti. V tomto směru byla doprava během zásahu hasičů krátkodobě zcela přerušena.

Autobus agentury hořel i loni v září

Autobus společnosti Student Agency měl podobný problém na dálnici D1 i minulý rok v září. Cestovaly v něm převážně děti, podle vyjádření firmy se tehdy na 190. kilometru z autobusu jen kouřilo. Podle verze policistů ale hasiči museli likvidovat plameny. Nikomu se nic nestalo, podle majitele firmy šlo o malou závadu.

Závažnější nehodu autobusu musela společnost Student Agency řešit loni v polovině dubna. Nedaleko Nového Jičína havaroval linkový autobus se 30 pasažéry.

Vozidlo, které směřovalo do Prahy, sjelo mimo silnici, převrátilo se na bok a 16 cestujících utrpělo lehká zranění. Podle vyšetřovatelů se řidič dostatečně nevěnoval řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám