Hlavní obsah

Hořely okrasné stromy i chráněná památka, policie dopadla v Praze žháře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hned několik požárů během pouhých dvanácti hodin likvidovali z neděle na pondělí hasiči na pražském Žižkově, kde plameny pohltily vedle kontejnerových stání také památkově chráněnou stavbu a okrasné stromy. Podle policie se ukázalo, že požáry byly dílem žháře, který měl tři kumpány. Čtveřice skončila v poutech, zásah zachytila kamera policie.

Zadržení čtveřice podezřelé ze žhářstvíVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu v úterý informovala mluvčí policie Violeta Siřišťová.

„Z neděle na pondělí skupinka úmyslně zapálila kontejnerová stání, okrasné stromy, skladové prostory nábytkové firmy, a nakonec i památkově chráněnou budovu na Žižkově,” sdělila mluvčí s tím, že škodu vyšetřovatelé vyčíslili na 800 tisíc korun.

Na Hodonínsku řádil sériový žhář. Když měl vztek, zapálil les

Krimi

Kriminalisté čtveřici dopadli v pražské části Palmovka, podezřelým přišli na stopu zejména díky kamerovým záznamům.

Podle Siřišťové se jednalo partu mužů ve věku od 17 do 23 let, přičemž samotné požáry má mít na svědomí nejstarší z nich, ostatní přihlíželi.

Foto: Policie ČR

Žhářský útok na Žižkově

Podle kriminalistů se mladíci seznámili na internetu a do akcí, při kterých používali zakázanou pyrotechniku, vyráželi posilnění alkoholem a drogami.

Popelář nenáviděl svou práci, s kumpánem podpaloval kontejnery i auta v Praze

Krimi

Třiadvacetiletý mladík se podle mluvčí ke všem požárům přiznal, navíc se v jeho mobilu našly fotky z místa činu.

Foto: Policie ČR

Zadržení čtveřice podezřelé ze žhářství

Policie mladíka obvinila z poškození cizí věci a výtržnictví, je stíhán na svobodě a hrozí mu až tříleté vězení. O případném stíhání zbylých zadržených policie neinformovala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám