Hlavní obsah

Honda kličkovala po D1 přes dva kraje, řidič nadýchal tři promile

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiče s bezmála třemi promile alkoholu v dechu zadrželi policisté na dálnici D1 na Vysočině. Na podezřelou jízdu vozidla upozornil jiný řidič ve Středočeském kraji, honda po dálnici nebezpečně kličkovala. Zadržený řidič navíc měl zákaz řízení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na tísňovou linku zavolal řidič z D1 v sobotu kolem 21. hodiny s tím, že se po dálnici směrem na Brno pohybuje na 50. kilometru auto značky Honda Civic, jehož řidič se chová nebezpečně. Podle hlášení kličkoval, nepředvídatelně zpomaloval a zrychloval a svítil mlhovkami, ačkoliv žádný opar v místě nebyl.

Policejní hlídka dostihla podezřelé auto na Vysočině a donutila řidiče zastavit na odpočívadle na 96. kilometru. „Výsledek dechové zkoušky byl pozitivní, 2,73 promile,“ sdělila v pondělí mluvčí policie Dana Čírtková. Při opakované zkoušce řidič nadýchal 2,94 promile.

Opilý řidič s lahvemi v autě převrátil na Hodonínsku renault do příkopu

Krimi

„Vzhledem k tomu, že policisté měli důvodné podezření, že by 45letý muž ve svém protiprávním jednání pokračoval, muže zajistili a převezli ho k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy,“ upřesnila mluvčí.

Dalším prověřováním se přišlo na to, že muž má zakázáno řízení. Policie případ vyšetřuje jako ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí až roční vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám