Hlavní obsah

Hokejový fanoušek ve Zlíně napadl řidiče trolejbusu

Novinky, luh
Zlín

Jednatřicetiletý hokejový fanoušek ve středu večer ve Zlíně napadl řidiče trolejbusu, který jeho a dalšího muže nechtěl do soupravy pustit, protože byli oba opilí. Muži se přesto snažili do trolejbusu dostat, až jeden z nich řidiče dvakrát udeřil pěstí do obličeje. Hrozí mu až dva roky vězení, informovala ve čtvrtek mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál ve středu večer krátce před jedenáctou hodinou na zlínském náměstí Práce. Devětadvacetiletý řidič trolejbusu fanoušky vyzval, aby opilí nenastupovali, protože tím porušují přepravní řád. Muži se přesto snažili do trolejbusu dostat násilím.

„Po dalších výzvách sice z dopravního prostředku muži vystoupili, ale přesunuli se dopředu a začali manipulovat s předními stěrači, a když musel řidič vystoupit, snažili se opět dostat dovnitř. Po přetahování s řidičem ho jeden z agresorů dvakrát udeřil pěstí do brady. Jedna z cestujících mezitím přivolala policii,“ uvedla mluvčí.

Po příjezdu policie oba muži nadýchali téměř dvě promile alkoholu. Přesné okolnosti útoku jsou předmětem dalšího policejního prověřování. Policisté prověřují podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, kterého se mohl fanoušek dopustit. V případě odsouzení mu hrozí až na dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám